Vilken elbil har längst räckvidd?

Publicerad: juli 1, 2024

Elbilar har på senare år blivit allt vanligare på vägarna runt om i världen. En av de mest avgörande faktorerna för elbilen är dess räckvidd. Räckvidden definierar hur långt en elbil kan köra på en enda laddning. Det är en kritisk faktor för många köpare som överväger att göra övergången till elektriska fordon. Men vilken elbil har längst räckvidd?

För närvarande är det Tesla Model S Plaid+ som anses ha den längsta räckvidden av alla elbilar på marknaden. Med en beräknad räckvidd på över 634 kilometer på en enda laddning, tar Tesla Model S Plaid+ täten när det gäller räckvidd. Denna imponerande siffra gör den till ett lockande val för konsumenter som letar efter en elbil som kan ta dem långa sträckor utan att behöva oroa sig för att ladda.

Men det är viktigt att notera att räckvidden kan variera beroende på olika faktorer såsom körstil, väderförhållanden och terräng. Dessutom är Tesla inte den enda tillverkaren som erbjuder bilar med imponerande räckvidd. Andra populära bilar som Audi e-tron GT, Porsche Taycan och Lucid Air har också imponerande prestanda när det gäller räckvidd.

Elbilar med lång räckvidd

Tesla Model X Long Range: Tesla är kända för sina imponerande räckvidder, och Model X Long Range är inget undantag. Med en uppskattad räckvidd på cirka 579 kilometer på en enda laddning är detta en av de mest långkörande elbilarna på marknaden.

Lucid Air Dream Edition: Lucid Motors har gjort vågor med sin första elbil, Lucid Air. Dream Edition-modellen har en uppskattad räckvidd på runt 810 kilometer, vilket gör den till en av de ledande elbilarna när det gäller räckvidd.

Porsche Taycan Turbo S: Även om Porsche är mest känt för sina sportbilar med förbränningsmotorer, har de gett sig in i elbilsmarknaden med Taycan. Taycan Turbo S har en räckvidd på cirka 200 miles (cirka 322 kilometer), vilket är imponerande för en elbil med hög prestanda.

Audi e-tron GT: Audi e-tron GT är en annan högpresterande elbil med en imponerande räckvidd. Med en uppskattad räckvidd på cirka 383 kilometer är den ett attraktivt val för köpare som letar efter både prestanda och lång räckvidd.

Ford Mustang Mach-E Extended Range: Ford har satsat stort på elbilar med sin Mustang Mach-E. Extended Range-modellen erbjuder en uppskattad räckvidd på cirka 491 kilometer, vilket gör den till en av de mest långkörande elbilarna från en etablerad tillverkare.

Letar du efter en ny elbil?

Vi strävar efter att leverera högkvalitativa transportlösningar, som inte bara uppfyller våra kunders behov – utan även överträffar deras förväntningar. För oss som bilhandlare är det viktigt att säkerställa kvalitet och trygghet i din bilaffär. Därför kvalitetskontrollerar och varudeklarerar vi alla våra begagnade bilar på över 150 kontrollpunkter. Hos oss hittar du massor av elbilar i flera olika storlekar och modeller. Letar du efter en ny bil eller är du intresserad? Välkommen att kontakta oss!