Bra att ha i bilen

Publicerad: mars 18, 2024

Att ha rätt utrustning och tillbehör i din bil kan göra en enorm skillnad när det gäller din säkerhet, komfort och beredskap för oväntade situationer på vägen.

Här är en lista över de bra saker att ha i bilen för att säkerställa att du är redo för vad som än kan komma din väg:

Säkerhetsutrustning:

 1. Första Hjälpen-kit: Ett första hjälpen-kit är en av de viktigaste sakerna att ha i din bil. Det kan hjälpa dig att hantera mindre skador och ge nödvändig hjälp vid en olycka tills professionell hjälp kommer.
 2. Brandsläckare: En brandsläckare är avgörande för att hantera små bränder som kan uppstå i eller runt din bil. Se till att den är i gott skick och att du vet hur du använder den.
 3. Varningstriangel och reflexväst: Om du hamnar i en nödsituation på vägen, är det viktigt att göra din bil synlig för andra förare. En varningstriangel och en reflexväst kan hjälpa till med det.
 4. Fickkniv eller multiverktyg: Ett mångsidigt verktyg som en fickkniv eller multiverktyg kan vara till stor hjälp i olika situationer.
 5. Bilpapper och anteckningsblock: Ha några papper och en penna i handskfacket för att kunna göra anteckningar eller lämna meddelanden vid behov.

Nödsituation och underhåll:

 1. Reservdäck, domkraft och verktygssats: Att ha en fungerande reservdäck och nödvändiga verktyg för att byta däck är en grundläggande säkerhetsåtgärd. Kontrollera regelbundet att ditt reservdäck är i gott skick.
 2. Bilbatteriladdare/jumperkablar: Om din bilbatteri skulle dö, kan en bilbatteriladdare eller jumperkablar vara en räddare i nöden. De kan hjälpa dig att starta din bil igen utan att behöva ringa en bärgningsbil.
 3. Ficklampa och extra batterier: En kraftig ficklampa kan vara ovärderlig om du bryter ner på en mörk plats. Se till att ha extra batterier till hands.
 4. Däcktrycksmätare och tillsatsluft: Att hålla rätt däcktryck är viktigt för bränsleeffektivitet och säkerhet. Ha en däcktrycksmätare och en portabel tillsatsluftpump i din bil.
 5. GPS eller karta: Även om många bilar har inbyggda GPS-system, kan det vara bra att ha en backupkälla för navigering om din GPS inte fungerar.
 6. Mobiltelefonladdare och powerbank: Att hålla din mobiltelefon laddad är avgörande för att kunna ringa efter hjälp vid behov. En powerbank kan vara användbar om du inte har tillgång till en eluttag.

Komfort och nödvändigheter:

 1. Mat och vatten: Ha alltid några icke-förstörbara snacks och flaskor med vatten i bilen för att hålla dig och dina passagerare mätta och hydrerade vid behov.
 2. Nödvändiga personliga dokument: Förvara alltid dina körkort, registreringsbevis och försäkringsuppgifter i din bil, helst i en vattentät plastpåse.
 3. Rengöringsutrustning: En liten uppsättning rengöringsartiklar som pappershanddukar, desinficerande våtservetter och en soppåse kan hjälpa dig att hålla din bil ren och fräsch.
 4. Solskydd och regnskydd: Skydda dig själv och dina passagerare mot solen och regnet genom att ha solskydd och regnskydd tillgängliga.
 5. Filt och extra kläder: En filt kan vara användbar vid kyla eller nödsituationer. Ha också extra kläder, särskilt om du ofta reser långa sträckor.

Genom att ha dessa objekt i din bil är du väl förberedd för en mängd olika situationer och kan känna dig tryggare när du är ute på vägarna. Kom ihåg att regelbundet kontrollera och underhålla din utrustning för att se till att den alltid är i gott skick och redo att användas när det behövs.

Behöver du en bil?

Vår bilfirma i Skövde har en stor erfarenhet inom bilbranschen och förstår vikten av att välja rätt bil för dina behov. Därför har vi alltid ett stort utbud av begagnade bilar av flera olika storlekar och kapacitet på vårt lager i Skövde. Hos oss kan du även få hjälp med finansiering, försäljning, och reparationer av din bil. Är du intresserad av att köpa eller sälja en begagnad bil? Då får du gärna kontakta oss.